marți, 13 decembrie 2016

S14:05.12-09.12

Motto: "Invata tot ce poti, in orice moment disponibil, de la oricine si intotdeauna va veni o vreme cand te vei simti recompensat pentru ceea ce ai invatat." - Sarah Caldwel
Materiale didactice: 
Suport de curs << descarca>>
Multimedia: Analiza informatiei
Studiu de caz - 3 ORE
- Sistem informatic in intreprinderea  comerciala
-          pentru activitatea de comercializare,
-          pentru activitatea de marketing,
-          pentru activitatea financiara,
-          pentru managementul resurselor umane

S13:12.12-16.12

Materiale didactice: 
Suport de curs << descarca>>
Multimedia: Analiza informatiei
Suport de curs Prezi <<descarca>>

File Details

Filename
SUPORT DE CURS XI.pdf
Size
404.5 KB
Type
PDF Document (application/pdf)
Aplicatie practica:
Crearea unei prezentari pe o structura data utilizand informatii de pe Internet

“Internet –retea de comunicatie pentru intreprinderea comerciala”

Bibliografie suplimentara:
Descarca: <<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>


Vizualizati urmatoarele prezentari multimedia:

S12: 28.11-02.12

Suport de curs Prezi <<descarca>> 

Descarca aplicatia: https://prezi.com/



Prezentarea unui proiect reprezintă o provocare pentru oricare dintre noi, fie că suntem elevi, angajaţi sau chiar manageri, deoarece ajută publicul/clienţii/partenerii să îşi formeze o imagine de ansamblu. 
Prezi este o aplicaţie web prin intermediul căreia puteţi concepe prezentări mult mai atractive şi mai convingătoare decât cele realizate în Microsoft PowerPoint
Ceea ce face diferenţa este atât grafica prietenoasă, cât şi posibilitatea de a evidenţia relaţiile dintre componentele prezentării, fără a le „rupe” în slide-uri, aşa cum se întâmplă în prezentările clasice.

Ce este un "Prezi"?

Un Prezi este o prezentare de text, imagini şi/sau clipuri,  pe care le puteţi mări sau micşora, creând efecte vizuale simple, dar cu impact asupra celor care vă privesc prezentarea. Este foarte similar cu o prezentare Powe Point, cu excepţia faptului că nu se folosesc diapozitive (slide-uri). În schimb, vă veţi folosi de un spaţiu mare şi folosind "zoom-ul", veţi introduce informaţii şi resurse.

Aveţi posibilitatea să afişaţi un Prezi altor persoane prin intermediul contului dvs. de pe www.prezi.com sau  puteţi să încorporaţi prezentarea  pe bloguri sau situri web.

Ce inseamna asta ?

Simplu. O prezentare PowerPoint este o succesiune de slideuri, legate intre ele cu animatii. Si, sa recunoastem, o prezentare PowerPoint nu este o placere nici de creat, nici de urmarit. Desi este un leac bun pentru insomnie in ambele instante.
Prezi se prezinta ca o plansa, teoretic infinita, unde iti poti imprastia ideile pe care vrei sa le prezinti. Apoi, vei programa ecranul sa treaca de la o idee la alta, prin translatie, rotatie, si zoom, a la Google Earth. Poti avea imagini in interiorul altor imagini, sau cuvinte mici ascunse in alte cuvinte, intr-un stil care l-ar face pe Leo DeCaprio din Inception sa o ia razna.
Executata bine, o prezentare Prezi arata spectaculos. Site-ul lor este destul de marinimos incat sa aibe o galerie aici.  Prezi este ca un cinematograf 3D, in timp ce PowerPoint este un televizor Diamant cu tub, care nu prinde semnalul prea bine.

Cum arata?

Excelent. Fiind bazat pe Flash, Prezi se bucura de grafica vectorizata adica permite zoom infinit pe text sau formele din program fara deteriorarea detaliilor. Acest lucru insa nu se va extinde la poze, evident, sau la filmuletele pe care le adaugam noi.
Selectia de forme sau de imagini pentru fundalul plansei este oarecum limitata, dar rare vor fi instantele in care vom avea nevoie de altceva decat ce avem. Aplicatia suporta atat poze cat si filmulete pe care le puteti incarca de pe PC sau vor cere un URL, si implicit, vor evidentia dependenta de o conexune la internet.

Cum se misca?

Surprinzator de rapid, poti sa incarci plansa cu destul de multe iar interfata nu isi pierde din viteza. Interfata online iti salveaza proiectul pe serverul Prezi. Frecventa salvarilor este mare, nu vei pierde nimic daca se impiedica pisica de cablul de la net.
O alta calitate a interfatei online este posibilitatea de a invita pe cineva sa ti vada prezentarea, sau, si mai util, sa lucreze cu tine sa o construiasca. Poti colabora cu cineva in timp real; persoana invitata are acces complet la uneltele de editare (dupa ce se inregistreaza pe site, evident) Poti chiar sa vezi unde pe plansa se uita acea persoana, lucru reprezentat de un omulet, plutitor, galben.

Cat costa?

Programul vine in trei versiuni.
Varianta gratuita este, de fapt, un trial de 30 de zile. Aceasta va da un demo substantial, dar va face dependenti de internet, va limiteaza editarea din aplicatia offline Prezi si, bineinteles, prezentarile vor fi ornamentate cu logo-ul Prezi.
Celelalte variante aduc mai multe feature-uri, expuse in imagine. Sistemul de plati este anual. In perspectiva noastra acesta este un mare pacat, iar un abonament lunar ar fi fost mult mai potrivit, intrucat aplicatia este foarte atractiva dar nu o foloseste nimeni constant.
Nu in ultimul rand exista si versiuni mobile gratuite pentru iOS si Android, dar acestea nu permit decat vizualizarea prezentarilor nu si editarea lor.