marți, 23 octombrie 2012

Activitatea nr.5:


Proces informational
Resurse umane implicate in sistemul informational

Sarcina de lucru - 20 min
Pentru a va reaminti notiunile predate in anii anteriori, va rog sa parcurgeti urmatoarea prezentare si sa notati in caiete schemele prezentate UTILIZAREA INFORMAŢIEI DE PE INTERNET

Studiu de caz - 30 min:
1. Identificati sistemul informational din scoala voastra. Identificati sistemul informatic.  Ce activitati ar mai putea fi informatizate? Propuneti solutii de realizare.
2. Dupa modelul studiului de caz din manual, pagina 11, identificati fluxurile si circuitele informationale din scoala voastra.
3. Realizati o prezentare Power Point cu studiu de caz realizat si expuneti subiectul ora urmatoare de TIC.
Observatie: se va lucra in grupe decate 2 elevi

Pentru elevii clasei a XI-a A.
VA ROG SA COMPLETATI PRETESTELE:
Buna ziua,

Va rugam sa va asigurati ca elevii dvs. completeaza pre-testul pentru programul/ programele pe care le derulati cu ei la clasa cat mai curand, inainte de a derula cu ei activitatile la clasa.
Pre-testele programelor sunt active in conturile elevilor si ei le pot completa chiar daca nu ati primit inca manualele aferente programului/programelor JA alese de dvs.

Pasi pentru completarea pre-testului:
- crearea unui cont de elev pe www.jaromania.org, prin completarea formularului de inregistrare: http://www.jaromania.org/elevi/register;
- logarea in cont, trecand la utilizator adresa de email si la parola, cea pe care si-au stabilit-o;
- accesarea sectiunii Pre- si post-test dupa logare - elevii vor selecta din meniu judetul, localitatea, scoala, profesorul, clasa si programul. Dupa selectarea CORECTA a acestor campuri, testul pentru programul ales se va incarca automat. 

Cateva aspecte importante pe care dvs. si elevii trebuie sa le cunoasteti:
- pentru a primi certificat de participare in programele JA, elevii dvs. trebuie sa completeze cate un pre-test pentru fiecare program, respectiv post-testele fiecarui program in semestrul al II-lea;
- nu exista un punctaj minim pentru testului;
- progresul inregistrat de catre elevi de la pre-test la post-test este raportat catre Ministerul Educatiei si partenerii JA (este asadar important sa le transmiteti elevilor sa raspunda sincer la intrebari, pe baza cunostintelor pe care le au la momentul completarii.)

Va multumim pentru colaborare.

Toate cele bune,
Dorin Calin
Manager - Entrepreneurship & ITC, Junior Achievement Romania