marți, 23 octombrie 2012

Activitatea nr.5:


Proces informational
Resurse umane implicate in sistemul informational

Sarcina de lucru - 20 min
Pentru a va reaminti notiunile predate in anii anteriori, va rog sa parcurgeti urmatoarea prezentare si sa notati in caiete schemele prezentate UTILIZAREA INFORMAŢIEI DE PE INTERNET

Studiu de caz - 30 min:
1. Identificati sistemul informational din scoala voastra. Identificati sistemul informatic.  Ce activitati ar mai putea fi informatizate? Propuneti solutii de realizare.
2. Dupa modelul studiului de caz din manual, pagina 11, identificati fluxurile si circuitele informationale din scoala voastra.
3. Realizati o prezentare Power Point cu studiu de caz realizat si expuneti subiectul ora urmatoare de TIC.
Observatie: se va lucra in grupe decate 2 elevi

Pentru elevii clasei a XI-a A.
VA ROG SA COMPLETATI PRETESTELE:

marți, 16 octombrie 2012

Activitatea nr.4:

Stimati elevi,

  •  Realizati un proiect cu tema:
 “Vrem respect pe Internet!
Proiectele vor avea unul din urmatoarele formate:
  • desene/ creatii proprii scanate/ afise
  • prezentari Power Point
  • filmulete video realizate cu aparat foto, video, telefon mobil, etc.
  • prezentari Flash
  • pagini web create special pentru concurs
  • Participati cu lucrarea la evenimentul urmator:
Pe data de 5 februarie 2013 se va desfasura Ziua Sigurantei pe Internet 2013, eveniment de anvergura europeana desfasurat anual sub egida retelei europene “INSAFE” - European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. 

La nivel national, Consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania, organizeaza competitia cu tema Vrem respect pe Internet!”.  

Este important ca mediul online sa ofere siguranta si confort utilizatorilor tineri, iar pentru ca acest lucru sa poata fi realizat, avem nevoie de o Neticheta agreata si respectata de toti Internautii din Romania. Neticheta reprezinta un set de reguli de buna purtare ce trebuie respectate cand interactionam pe Internet.
Prin concursul Vrem respect pe Internet! ii provocam pe participanti sa gaseasca astfel de reguli comune si benefice pentru siguranta online, precum si metode prin care le pot promova in randul copiilor si adultilor, astfel incat Internetul sa devina un spatiu mai putin periculos, in care navigatorii nu se ascund in spatele anonimatului si isi asuma comportamentul online intr-un mod responsabil.

Inscrierea in competitie se va putea face in patru sectiuni. Prima sectiune se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 18 ani incadrati in doua grupe de varsta: 6 – 12 ani si 13-18 ani, care vor participa in echipe mixte coordonati de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia in care vor ilustra opinia lor despre o 
Neticheta adecvata, modul in care o putem promova in randul copiilor si adultilor astfel incat aceasta sa fie respectata precum si despre consecintele lipsei unei netichete in mediul online . Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.

Celelalte trei categorii speciale din concurs sunt: Profesorul Anului, Scoala Anului si Gradinita Anului. Acestea vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2012.
 
Data limita de transmitere a proiectelor este 6 Decembrie 2012acestea urmand a fi evaluate in perioada 11 Decembrie – 15 ianuarie de catre un juriu format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi si profesori. Echipele castigatoare vor fi premiate cu produse IT atractive oferite de partenerii proiectului in cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 5 februarie 2013 in Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa  www.sid2013.sigur.info .  La aceeasi adresa participantii pot descarca formularele de participare si isi pot inscrie proiectele in concurs.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la e-mail: respectpeinternet@gmail.com
Va dorim mult succes !
 
Cu stima,
Echipa Sigur.info