luni, 10 martie 2014

Concursuri

"Design și Dezvoltare Web"
Colegiul Național Ștefan cel Mare Hârlău va fi gazda concursului județean de web, pentru a VI-a oară consecutiv, în intervalul 30 ianuarie-11aprilie2014. Competiţia, denumită simbolic "HWEB", înscrisă în CAEJ la poziția 205 și având ca generic "Anul 2014", va avea o singură secțiune: "Design și Dezvoltare Web" și va pune la încercare creativitatea și competențele informatice ale elevilor proveniți de la mai multe licee din județ. La acest concurs se impun următoarele cerințe :
- pot participa elevii din clasele V-XII din cadrul oricărui liceu din județul Iași;
- pentru desfășurarea concursului este necesar un număr de minim 5 participanți;
- fiecare participant va realiza o pagină web cu tema: "Anul 2014!" și pe care o va prezenta în fata juriului;
- paginile web pot fi realizate folosind orice soft de proiectare;
- data limită de inscriere la concurs: 15 Martie 2014;
- până pe 31 martie 2014 participanții vor prezenta o variantă intermediară a site-ului, care va putea fi votată online pe site-ul concursului până pe 10 aprilie 2014;
- data limită de finalizare a site-urilor: 10 aprilie 2014;
- 11 aprilie 2014 are loc jurizarea și afișarea rezultatelor finale.
Câștigătorii acestei competiții vor fi răsplătiți cu premii constând în: Premiul I -Laptop 15.6 inch, memorie 2 GB, Hard Disk 320GB Premiul II- Aparat foto digital Nikon COOLPIX Premiul III- USB Kingston Data Traveler, 32GB oferite de sponsorul constant al evenimentului  ing. CUIBAR ALEXANDRU , fost elev al colegiului.

Global Money Week- Saptamana Educatiei Financiare

Buna ziua,

Va multumim pentru inscrierea dumneavoastra in competitia Jurnalul/Ziarul Junior Money, o oportunitate unica pentru liceeni de a lucra in echipa la un jurnal/ziar cu informatii folosind un model dat. Fiind parte din Global Money Week- Saptamana Educatiei Financiare, competitia motiveaza elevii sa se familiarizeze cu conceptele si serviciile financiare intr-un mod util si placut si sa isi exerseze abilitatile esentiale de lucru in echipa, analiza, comunicare si competentele digitale.
Ne bucuram sa va anuntam ca acum toate materialele de care aveti nevoie pentru a incepe activitatile (planul activitatii descrise pe pasi, modelul de ziar, regulamentul si tabelul excel pentru inscrierea elevilor) sunt online, disponibile aici: http://www.jaromania.org/elevi/pagini/ziarul-junior-money
Pe scurt, pasii pentru inscriere sunt:
  1. Pana pe 11 aprilie 2014: Trimiterea de catre cadrul didactic coordonator a tabelului (după modelul excel disponibil la resurse, pe pagina mentionata anterior) cu elevii clasei inscrise in competitie pe adresa junior@jaromania.org.
  2. Pana la 5 mai 2014: Finalizarea inscrierii prin trimiterea a 1-2 poze de la activitate si a ziarului, in format digital (.pdf), la adresa junior@jaromania.org sau tiparit la adresa noastra postala.
Cele mai bune trei echipe formate din elevi si profesorul coordonator vor primi premii in valoare de 8.000, 5.000, respectiv 3.000 RON, precum si recunoasterea ziarului ca model in cadrul materialelor auxiliare ale programului JA de educatie financiara.
Asteptam cu mare interes rezultatele.
Mult succes!